Sepete Ekle
Fiyat : 50,00 TL

İçindekileri

OCAK-ŞUBAT 2012
- Kurbana besi yapmanın ya da köylü olmanın bedeli
- Sığır eti maliyetinin ana unsurları ve Türkiye’de sığır eti üretimini artırmanın yolları
- Kurbanlıklar bu yıl elde kaldı, besiciler geçen yılı mumla aradı
- Kaliteli kaba yem üretiminde mekanizasyonun önemi
- Silolama tekniğinde sıklıkla kullandığımız deyim ve tanımlar
- Koyun ve keçilerde meme sağlığı ve süt kalitesine etkileri
- Keçilerde aşım yönetimi “Döl veriminin ilk durağı”
- Süt işleme teknolojileri açısından titrasyon asitliği ve süt yoğunluğu ilişkisi
- Su ürünleri ve sağlık etkileşimi
- Yerli gen kaynağı olarak Gerze (Hacı Kadı) Tavuğu

MART-NİSAN 2012
- Türk çiftçisi ahırındaki hayvanla kaç kişiyi besliyor?
- Okul sütü ve sağlıklı beslenme bilinci
- Te-Ta Teknik Tarım Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Tömek: “Yeni mezunlar alacakları paraya göre değil, edinecekleri tecrübeye göre iş seçmeliler”
- Milkplan, modern hayvancılığın gerektirdiği ihtiyaçları geniş ürün yelpazesiyle karşılıyor
- Idoha’da 6 bin sağmal kapasiteli süt sığırcılığı işletmesinde gördüklerim
- Halk Elinde Hayvan Islahı Ülkesel Projesi’nde mevcut durum ve hedefler (2011-2015)
- Süt sığırcılığında kaba yemler, günlük ekmeğimizi kazandığımızönemli bir kaynaktır
- Sütçü ineklerde meme başı dezenfeksiyonunun önemi
- Kelkit Vadisi’nde tarımın mevcut durumu ve organik tarım için fırsatlar
- Halk elinde Dağlıç koyunları kullanma melezleme çalışmaları ile genetik kaynakların muhafazası ve ekonomik sürdürülebilirlik üzerine bir uygulama: Konya ili örneği
- Karadeniz Bölgesi’nde manda yetiştiriciliği ve geleceği
- Arı poleni ve tedavi edici özellikleri
MAYIS-HAZİRAN 2012
- Bir meslekte başarı, önce onu sevmekle başlar...
- Süt kavgası ve süt üzerinden ekonomik ve siyasi rant
- Idoha’da 150.000 başlık et sığırcılığı işletmesini gezdik
- Kurtsan, “Robot Sağım”da atağa kalktı
- Türkiye’nin ilk eşek çiftliği “Eşek Cenneti”
- Hayvansal üretimin parasal değeri, takdir edilemeyen getirileri
- Kârlı bir küçükbaş hayvancılık işletmesi için ne yapmalı?
- Süt sığırlarında inek ve sürü düzeyinde topallığı etkileyen risk faktörleri
- Organik süt sığırcılığında temel  barındırma ilkeleri
- Küresel ısınmanın balıkçılığa etkisi

TEMMUZ-AĞUSTOS 2012
- Yurt içi ve yurt dışı fuarlara ilişkin bir değerlendirme
- Sorunların çözümü de aklın yolu da bir
- Amerika’da şimdi yeni eğilim Simental X Angus melezlerini kullanmak
- İlci Çiçekdağı Tarım ve Hayvancılık İşletmesi
- Ör-Koop bölgenin değerlerine sahip çıkıyor
- Tire Süt Müstahsilleri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Mahmut Eskiyörük: “Küçük İşletmeleri Geliştirme Projemiz desteklenmeli”
- Çiğ süt dağıtımında devrim niteliğinde buluş: Latteria
- Süt robotuyla otomatik süt sağımında devrim yaratan Lely, yemleme ve yemlik önü süpürme robotuyla süt ve et hayvancılığında tam otomasyona izin veriyor
- Hayvan besleme ile ilgili bazı sorulara yanıtlar
- Sorgum X Sudanotu melezi
- Türkiye’de Damızlık Koyun-Keçi Yetiştiricileri Birlikleri’nin işlevleri ne olmalı?
- Arı sütünün insan ve hayvan sağlığı açısından önemi
EYLÜL-EKİM 2012
- Türkiye’de yönetmelikler kırmızı et üretimini artırmayı da kaliteli süt üretimini de engelliyor
- Sizin için SPACE 2012 Fuarı’nı gezdik
- Hayvansal üretimdeki yenilikler görsel bir şölenle sunuldu
- Alasüt Yönetim Kurulu Başkanı Çağdaş Yüksel ile Türkiye’nin ilk “Jersey İşletmesi”ni konuştuk: “Jerseyler diğer sığır ırklarına göre daha çevreci hayvanlar”
- Gözsüz Tarımsal Kalkınma Kooperatifi modern süt işletme tesisi kurdu, yetkililerden ürünlerini daha iyi pazarlayabilmek için destek bekliyor ve “Tekirdağ ilindeki tüm okulların süt ihtiyacını biz karşılayabiliriz” diyorlar
- Tulsan yüksek kaliteli üretimi ile yurt içinde ve yurt dışında emin adımlarla ilerliyor
- Tekirdağ ilinde arı ve kovan sayısı artırılmalı
- Süt ineklerinde meme sağlığı üzerine yem niteliğinin etkisi
- Süt keçilerinde form değerlendirme ve damızlık seçimi
- Yem Bezelyesi (Pisum arvense L.)

KASIM-ARALIK 2012
- Hayvancılığın sorunları Göleli köylünün mantığı ile çözülmez
- Sommet De L’elevage  “Hayvancılık Zirvesi” Fuarı’ndan izlenimler
- Kasaplık hayvan toplama/sınıflandırma merkezini ve Damızlık Limuzin,
- Aubrac ırkı sığır üretim çiftliklerini gezdik
- Limuzin et ve Normande sığırcılığı işletmelerinden izlenimler
- Arı Platformu Koordinatörü Aslı Elif Sunay:“Bal ve diğer arı ürünleri bilinen en doğal ve sağlıklı ürünler olup, hastalıklara karşı tedavi edici özelliklere sahiptir”
- Üreticilerden gelen sorulara yanıtlar
- Kuzu-oğlak büyütmede ağız sütü=kolostrum=altın sıvı ve önemi
- Mavi Taş Yoncası (Melilotus caerulea (L.) Desr.)
- Ruminantların beslenmesinde damıtma yan ürünlerinin kullanımı
- Su ürünleri yetiştiriciliğinde peyzaj