Sepete Ekle
Fiyat : 50,00 TL

İçindekileri

OCAK-ŞUBAT 2007
- Sağlık açısından hayati önemi olan bir madde İyot
- Ayurveda’ya göre sindirim ve sindirimin önemi
- Osmancık pirinci üzerinde spekülasyon yapılarak tüketici aldatılıyor
- Dondurmanın tarihi ve Türkiye’deki pazarı
- Yağı azaltılmış beyaz peynir üretiminde egzopolisakkarit üreten starter kültür kullanımının peynir özelliklerine etkileri: 2 dokusal ve duyusal özelliklere etkileri
- Biberiye, adaçayı, kekik ve mercanköşk uçucu yağlarının antioksidan kaynağı olarak değerlendirilmesi
- Fonksiyonel besin kapari: fiziksel ve kimyasal özellikleri üzerinde salamura konsantrasyonunun etkileri
- Doğu Karadeniz Bölgesi’nde üretilen bazı süzme bal örneklerinin biyolojik özellikleri
- Su ürünlerinde marinat teknolojisi

MART-NİSAN 2007

- Fenolik bileşiklere aynanın her iki yüzünden bakış
- Beslenmede demirin yeri
- Gıdaların pazarlanmasında üniversite öğrencilerinin gıda tüketim tercihleri üzerine bir araştırma
- Gıdalarda mineral analizlerinde örnek hazırlamada yüksek basınçla yakma (HPA) ve mikrodalga yakma sistem-lerinin kullanımı
- Çanakkale tüketicisinin transgenik gıdalar hakkındaki görüşleri
- İspanyol yöntemi ile sofralık yeşil zeytin üretiminde HACCP sisteminin uygulanması
- Omega-3 yağ asitlerinin sağlık açısından önemi

MAYIS-HAZİRAN 2007
- Üniversite-sanayi işbirliği çerçevesinde sanayiciye kendi elemanını yetiştirme olanağı
- Kuru üzümde kalitemiz çok iyi üretiminde ikinci, ihracatında da birinciyiz
- Horeca
- Kalsiyum hakkında
- Legionella pneumophila sayısı
- Çiğ köftenin mikrobiyolojik kalitesi
- Türkiye’de domates salçası sektörünün rekabet gücü analizi
- Sütten kolesterolü uzaklaştırma metotları
- Farklı kurutma tekniklerinin tarhananın kalite özellikleri üzerine etkis
- Farklı yaşlardaki gökkuşağı alabalığı (oncorhynchus mykiss) dişilerinden elde edilen yumurtaların kuluçka özelliklerinin belirlenmesi

TEMMUZ-AĞUSTOS 2007

- Kurumsal yemek işletmeleri ve pazarlama politikaları
- Kobi’lere yönelik destekler
- Trans yağ asitleri ve sağlık
- Her çam ağacından çam balı elde edilebilir mi?
- Gıda ışınlamada Dozimetrik Yöntemler ve TL Dozimetre
- Yeşil altın-Antep Fıstığı: Kimyasal bileşimi, besleyici özellikleri ve üretimi
- Taze sebze ve meyvelerde Mikrobiyal Dekontaminasyon
- Gıdalardaki Biyojen Aminlerin insan sağlığı üzerine toksik etkileri
- Fermente Soya ürünlerinde Biyojen Aminler
EYLÜL-EKİM 2007
- Beslenme: Mental ve Duygusal Sağlık (Mod)
- Zeytin Ezmesi Üretiminde Lesitin Kullanımı
- Akrilamid: Kimyası, Oluşum Mekanizmaları ve Gıdalarda Bulunuşu
- Beyaz Et Kaplamada Kullanılan Bazı Yenilebilir Kaplama Materyallerinin Kızartma Esnasında Yağların Serbest Yağ Asitliği ve Konjuge Dien Yağ Asitliğine Etkileri
- Bazı Meyvelerin Antioksidan Kapasiteleri Üzerine Bir Araştırma
- Sıcak Tütsülenmiş ve Mangalda Pişiril miş Gökkuşağı Alabalıklarında Duyusal Kalite Kriterlerinin Karşılaştırılması
- Carignane Şarabında Polifenollerin Stabilitesini Etkileyen Faktörlerin Belirlen-mesi Üzerine Araştırmalar
- Altı Sigma Metodolojisi’nde İnsan Faktörü

KASIM-ARALIK 2007

- Gıda Endüstrisi, Beslenme ve Nanoteknoloji Uygulamaları
- Dünya Sağlık Örgütü, WH O 2. Avrupa Uygulama Planı
- Anne Sütünün Ayrıcalığı
- Gıdaların Glisemik Etkisi ve Sağlık İlişkisi
- Bitkisel Steroller
- Ordu İli Kentsel Alandaki Tüketicilerin Süzme Bal Tüketim Alışkanlıkları
- Tuzlanmış Su Ürünleri Teknolojisi
- Mikrobiyal Bir Stabilizatör: Ksantamgam