Sepete Ekle
Fiyat : 50,00 TL

İçindekileri

OCAK-ŞUBAT 2009
- “Aldığımız Gıdalar Sağlığımızın Anahtarıdır”
- Küflerin Gıdalardaki Önemi
- Gıdalarda Pestisit Kalıntıları Sorunu
- Fitoöstrojenler: İnsan Sağlığı Açısından Yarar ve Risklerinin Değerlendirilmesi
- Arı Ürünlerinin Yapısı ve Kullanım Alanları
- Antimikrobiyal Gıda Ambalajları ve Uygulamaları
- Turunç (Citrus aurantium) Meyvelerinin Değerlendirilme Yöntemleri ve İnsan Sağlığı Üzerine Etkileri

MART-NİSAN 2009

- Yumurtanın Kabuğundaki Mikro Çatlakları Görmek İçin Yeni Bir Teknoloji Geliştirildi
- Algida’nın Kalite Güvence ve SHE Müdürü Dr. Kemal Tokuç ile Algida’daki İş Güvenliği ve Sağlığı konuları Üzerine Konuştuk: “Amacımız Sıfır Kaza ve Sıfır Sağlık Problemi”
- Kuru İncirde Aflatoksin Sorunu ve Günümüzdeki Durumu
- Tavuk Etinin Besin Değeri ve Kalite Özellikleri
- Fonksiyonel Gıda Olarak Sarımsak ve Organosülfürlü Bileşikler
- Ambalaj Materyalinden Gıdaya Madde Göçü (Migrasyon) ve Ambalaj Kaynaklı Bulaşmalar
- Genetiği Değiştirilmiş Ürünler
- Piyasada Satılan Zeytin Ezmelerinin Standarda (TSE 7630) Uygunluğunun Araştırılması
MAYIS-HAZİRAN 2009
- Çağla Badem, Sadece İlkbaharın Değil, Sağlımızın da Müjdecisi!
- Türkiye’de Organik Etlik Piliç ve Yumurta Üretimi Gelişebilir
- Prof. Dr. Bahri Murat DAL: “Polen Alerjisi, İlerleyen Zamanlarda Astıma Dönüşebiliyor. Polen Alerjisi ve Astım Kardeştir”
- Kanatlı Eti Tüketim Alışkanlığını Etkileyen Faktörlerin Belirlenmesi Üzerine Bir Araştırma: Bandırma Örneği
- Zeytin yağında Bulunan Bileşenler ve Kalite İlişkisi
- Ekstraksiyonla Elde Edilen Nar ve Üzüm Çekirdeği Yağlarının Fiziksel ve Kimyasal Özellikleri
- Yoğurdun Reolojik Özellikleri ve Mikrostrüktürü
- Ette Bulunan Doğal Proteolitik Enzimler ve Özellikleri
- Isıl İşlem Uygulanmış Et ve Et Ürünlerinde Heterosiklik Aromatik Aminlerin Oluşumu Üzerine Etkili Faktörler

TEMMUZ-AĞUSTOS 2009

- Maraş Dondurması
- Yum-Bir Genel Sekreteri Veteriner Hekim Dr. Hüseyin Sungur ile Yumurtayı Konuştuk: “Yumurta Her Yaştaki İnsan İçin Vazgeçilmez Bir Gıdadır”
- Gıdalara Uygulanan İleri Teknoloji Isıl İşlem Uygulaması: Ohmik Isıtma
- Besin ve Sağlık Deposu Kuru İncir
- Laktik Asit Bakterilerinin ve Fermente Süt Ürünlerinin Antimikrobiyal Özellikleri
- Geçmişten Günümüze Uçucu Yağ Elde Etme Yöntemleri
EYLÜL-EKİM 2009
- Tüketici Rahat Olsun, Ramazan’da Bakliyat Konusunda Bir Sıkıntı Yok
- Hurma, Sağlıklı İnsan İçin En Güzel Gıda, Hasta İçin İlaçtır
- Türk Halkının Vazgeçilmez Alışkanlığı Çekirdek
- Gıda Güvenliğini Nasıl Sağlayacağız?
- Gıda Analizi Konusunda Avrupa’dan Daha İyiyiz
- Fonksiyonel Sebzelerin Islahı
- Mikrodalga Isıtmanın Gıdaların Kurutulmasında Kullanımı
- Su Ürünleri Muhafazasında Antioksidan Kullanımı
- Süt Protein Alerjisi
- Otlu Örgü Peyniri Özelliklerinin Belirlenmesi

KASIM-ARALIK 2009

- Geleneksel 2 Tat: Çömlek Yoğurdu ve Tartı
- Bir Tutkudan Doğan Bardakta Mısır Markası: MELO CORN
- Çocuklarda Gıda Hijyeni Eğitimi
- Besinlerde Kimyasal Kontaminasyon, Yağ Bozunma Ürünleri ve Toksisite Riski
- Atımlı Elektrik Akımı (Pef) Teknolojisi İle Gıdaların Pastörize Edilmesi
- Gıda Güvenliği Uygulamaları “RiskDeğerlendirmesi”
- Mercanköşk Çeşnili Sızma Zeytinyağlarının Oksidatif Stabiliteleri, Pigmentleri, Bazı Kimyasal ve Duyusal Özelliklerinin Belirlenmesi
- Süne Emgili Tane Oranının Buğday Çeşitlerinin Gluten Miktarı ve Kimyasal Kalitesi Üzerine Etkileri