Sepete Ekle
Fiyat : 50,00 TL

İçindekileri

MART-NİSAN 2005
- Yoğurdun Yararları ne kadar tekrarlansa yine de az
- Süt kalsiyumu, kemik metabolizması ve osteoporozun önlenmesi
- Balda antimikrobiyel aktivite
- Zeytin sineği, zararlısının zeytinyağının kalite nitelikleri üzerine etkisi
- Dondurulmuş ton balıklarının bazı mikrobiyolojik özellikleri
- Gıda kaynaklarının israfı ve çöpe atılan gıdaların yeniden değerlendirilmesi
- Türkiye’de ve Dünyada genetiği değiştirilmiş organizmalar (GDO)

MAYIS-HAZİRAN 2005

- Okul çocuklarının beslenmesi
- Güney Almanya’da yaşayan İtalyan, Yunanlı ve Türk kadınlarının beslenme
- Süt ve ürünlerinde konjüge linoleik asit ve önemi
- Akrilamid: Gıdalarımızda yeni bir tehlike mi?
- Değerli bir besin: Balık
- Sızma Zeytin yağı lezzet bileşikleri ve bunları etkileyen bazı faktörler
- Depolanması esnasında patatesin besin öğelerinde meydana gelen değişmeler
- Mikotoksinler: Avrupa Birliği ve Tükiye’deki yasal düzenlemeler
- Meyve ve sebzenin glisemik indeks (GI) ve Glisemik yük (GY) açısından değerlendirilmesi
TEMMUZ-AĞUSTOS 2005
- Üzümün bileşimi ve beslenmedeki önemi
- Zeytinde mikotoksin problemi
- Farklı sistemler ile üretilmiş natürel zeytinyağlarının bazı fiziko kimyasal özellikleri ve cis-trans yağ asitleri
- Bitkisel sıvı yağlarda trans yağ asitleri
- Bir ticari un değirmeninde öğütülen buğday paçalının fiziksel tane özellikleri ile öğütme kalitesi arasındaki ilişkiler üzerine bir araştırma
- Marketlerde satılan bazı balık konservelerinin üzerindeki etikette verilen bileşimlerine uygunluğu
- İnsan beslenmesi ve sağlığında patates glikoalkaloidlerinin önemi
- Şeker ağacı (Hovenia dulcis Thunb.) çiçek sapının bileşimi
- Süt ve yoğurdun B2 vitamini ve bazı mikroorganizma içeriğinin muhafaza süresince değişimi

EYLÜL-EKİM 2005
- Çocuklar şişmanlıyor mu?
- Sızma zeytinyağının sağlık üzerine etkileri
- Salamura zeytinin sıkıştırılmasına mekanik bir çözüm
- Balın modern tıpta kullanımı
- Toksik bal
- Üzüm (Vitis vinifera) çekirdeğinin fenolik bileşikleri ve biyoaktif özellikleri
- Taze meyve ve sebzelerin modifiye atmosferde paketlenmesi (MAP)
- Mikotoksinler ve insan sağlığına etkileri
- Ekmeklik buğdaylarda Süne-kımıl enzimlerinin oluşturduğu zararın mekanizması ve biyokimyasal etkileri
- Su ürünlerinde ağır metal birikimi ve insan sağlığına etkileri
- Gıda etiketlerini okumak neden önemli?
KASIM-ARALIK 2005
- İşleme ve depolama koşullarının nar suyu ve konsantresi stabilitesine etkileri
- Geleneksel fermente bir içeceğimiz: Hardaliye
- Fermente muşmula içeceğinin şeker ve alkol miktarı üzerine farklı şeker konsantrasyonu ve sıcaklık uygulamalarının etkisi
- Yeniden hatırladığımız Kefir
- Türkiye’nin geleneksel gıda ürünlerinin envanter çalışması için bir öneri
- Bitkisel yağ katkılı kırmızı pul biberlerde depolama sürecince oluşan aflatoksin miktarlarının belirlenmesi
- Sarımsak (Allium sativum L.) ve bileşenlerinin sağlık üzerine etkileri
- Genetik yapısı değiştirilmiş organizmalar (GDO) ve gıda güvenliği