Karpuz Hakkında Herşey / 10,00 TL

Sepete Ekle
Yazar : Prof.Dr.
Eftal Düzyaman,
Zir.Yük.Müh.
Hande Yılmaz Düzyaman
ISPN : 978-975-8377-87-9
Boyut : 15.5x21.5 cm
Sayfa : 96
Kağıt : Kuşe
Baskı : Mayıs 2013
Kod No : 302

İçindekileri

GİRİŞ

BESİN DEĞERİ

TAKSONOMİSİ VE AKRABALARI

ORİJİN MERKEZİ VE YAYILIŞI

DÜNYA VE TÜRKİYE ÜRETİMİ
 
MORFOLOJİSİ

    Gövde
    Kök
    Yaprak
    Çiçek
    Meyve
    Tohum

İKLİM İSTEKLERİ

TOPRAK İSTEKLERİ

ÇEŞİT SEÇİMİ

YETİŞTİRİCİLİĞE HAZIRLIK

BİTKİ MESAFELERİ

DOĞRUDAN TOHUM EKİMİ


    Ocaklara Ekim
    Çizilere Ekim

FİDEYLE YETİŞTİRİCİLİĞİN AVANTAJLARI

FİDE YETİŞTİRİCİLİĞİ
 
HAZIR FİDE KULLANIMI
AŞILI FİDE KULLANIMI

TARLA KONTROLLERİ

ÇAPALAMA VE KIRIKLARIN (YENİDEN) AÇILMASI

GÜBRELEME
 
SULAMA

MEYVELERDE FİZYOLOJİK BOZUKLUKLAR

HASTALIK VE ZARARLI MÜCADELESİNDE DİKKAT EDİLECEKLER
 
FUNGAL VE BAKTERİYEL KARPUZ HASTALIKLARI


    Külleme
    Mildiyö
    Antraknoz
    Alternarya Yaprak Yanıklığı
    Fusarium Solgunluğu
    Kök Boğazı Yanıklığı
    Karpuzda Solgunluk ve Kök Çürüklüğü
    Karpuz Bakteriyel Meyve Lekesi
    Zamklı Gövde Çürüklüğü
    Hıyar Köşeli Yaprak Lekesi
    Kurşuni Küf Hastalığı

KARPUZ ZARARLILARI

HASAT KRİTERLERİ

HASAT

HASAT SONRASI VE PAZARLAMA

KAYNAKLAR
Hasad Yayıncılık © 2008 Tüm Hakları Saklıdır.