Sulama ve Gübreleme

Sepete Ekle
Fiyat : 30,00 TL
Yazar : Hasad Yayıncılık
ISPN : 978-975-8377-01-9
Boyut : 15.5x21.5
Sayfa : 224
Kağıt : 90 gr. Kuşe
Baskı : Renkli / Şubat 2016
Kod No : 224

İçindekileri

I. BÖLÜM: SULAMA VE GÜBRELEME

1.SULAMA
1.1. Sulama Yöntemleri
1.1.1. Yüzey Sulama Yöntemleri
1.1.1.1. Tava Sulama Yöntem
1.1.1.2. Uzun Tava Sulama Yöntemi
1.1.1.3. Karık Sulama Yöntemi
1.1.2. Basınçlı Sulama Yöntemi
1.1.2.1. Yağmurlama Sulama Yöntemi
1.1.2.1.1.Yağmurlama Sulama Sisteminin Unsurları
1.1.2.1.2. Yağmurlama Sulama Sisteminin Tipleri
1.1.2.1.3. Yağmurlama Sulama Sisteminin Projelendirmesi
1.1.2.2. Damla Sulama Yöntemi
1.1.2.3. Toprak Altı Sızdırma Sulama Yöntemi

2. GÜBRELEME
2.1 Gübre Çeşitleri
2.1.1. Azotlu Gübreler
2.1.2. Fosforlu Gübreler
2.1.3. Potasyumlu Gübreler
2.1.4. Kompoze Gübrele
2.1.5. İz Element Gübreler
2.2. Elementler Arası Geçimsizlik (Antogonizm)
2.3. Bitki Gıda (Gübre) İlişkileri
2.4. Gübreleme Yöntemleri ve Uygulama Şekli
2.4.1. Kuru Gübreleme
2.4.2. Meyve Ağaçlarının Gübrelenmes
2.4.3. Sulu Gübreleme
2.4.3.1. Sulu Gübre Uygulaması
2.4.3.2. Sıvı Gübre ve İlaçlama
2.4.3.3. Sıvı Gübre ve Sulama
2.4.3.4. Sıvı Gübre ve Yüzey Sulama Yöntem
2.4.3.5. Sıvı Gübreleme Yağmurlama Sulama
2.4.3.6. Sıvı Gübreleme ve Damla Sulama Yöntemi
2.5. Gübre Verme Zamanı
2.6. Verilecek Gübre Miktarının Belirlenmesi
2.7. Bitki Analizleri
2.8. Toprak Analizleri
2.8.1. Toprak Örneklerinin Alınması
2.8.2. Toprak Örneği Bilgi Formu
2.9. Doğru Bir Gübreleme Nasıl Yapılmalıdır?

3.BİTKİLERİN SU VE GÜBRE İSTEKLER
3.1. Tahıllar
3.1.1. Serin İklim Tahılları
Buğday
3.1.2. Sıcak İklim Tahılları
Mısır
Çeltik
Darı
Sorgum
3.2. Endüstri Bitkileri
Lif Kauçuk Bitkileri
Pamuk
Keten
3.3. Yağ Bitkileri
Ayçiçeği
Haşhaş
Susam
Yerfıstığı
Soya
Aspir
Kolza/Kanola
Hint Yağı
3.4. Tütün İlaçlama ve Baharat Bitkileri
Tütün
Anoson
Şerbetçiotu
3.5. Nişasta ve Şeker Bitkileri
Patates
Tatlı Patates
Yer Elması
Şeker Pancarı
3.6. Baklagiller
Mercimek
Nohut
Fasulye
Bakla
Bezelye
Börülce
3.7. Yem ve Çayır Mera Bitkileri
Baklagil Yem Bitkileri
Yonca
Adi Yonca
Çayır Üçgülü
Korunga
3.7.2. Buğdaygil Yem Bitkileri
Ayrıklar
Çimler
Çayır Mera Bitkileri
3.8. Bahçe Bitkileri
3.9. Meyveler
Elma
Armut
Ayva
Erik
Kayısı
Şeftali
Bağlar
Turunçgiller
Muz
Ceviz
Pikan Cevizi
Çay
Zeytin
Fındık
Nar
Antepfıstığ
Kiv
İnci
Kiraz ve Vişn
Badem
3.10. Sebze
3.10.1.Meyveleri Yenen Sebzeler
Domates
Biber
Patlıcan
Hıyar
Kabak
Karpuz
Kavun
Çilek
3.10.2.Yaprak Sebzeler
Ispanak
Marul
3.10.3.Lahanagil Sebzeler
Lahana
Karnabahar
Enginar
3.10.4.Kök Sebze Bitkileri
Havuç
Turp
Kereviz
3.10.5.Soğanlı Bitkiler
Soğan
Pırasa
Kuşkonmaz

II.BÖLÜM: TOPRAK VE TOPRAKLA İLGİLİ SORUNLAR
Toprağın Karnesi ve Notları
Tarımdaki Önemi Yeterince Anlaşılmamış Bir Konu Toprak pH’sı
Tarımda Önemi Yeterince Anlaşılmamış Olan Diğer Bir Konu:
Elektriksel İletkenlik/EC/Tuzluluk
Organik Gübreler, Topraktaki Fonksiyonları ve
Ülkemizdeki Potansiyel Kaynakları
Heba Edilen Değerli Kompost Kaynakları: Hasat Artıkları
Tarımsal Topraklara Sağlanabilecek Gıda Kaynakları
Topraklarımızda Hümik Maddelerin Kullanım Gerçekleri ve
Ham Hümüs Kaynaklarımı
Bitkilerde Topraktan Kaynaklanan Stres Faktörleri

III. BÖLÜM: TOPRAK-SU-GÜBRE-BİTKİ İLİŞKİLERİ İLE İLGİLİ KONULAR
Bitki Beslemede Gıdalar Arası Denge Temini ve Önemi
Bitki Beslemede Değişik Bir Kavram
Kalsiyum İçerikli Gübreler Hakkında Görüşler
Ülkemiz Kültür Bitkilerinde Eksikliği Yaygın Olan Bir Element:?Çinko
Taban Gübrelemesinin Band Şeklinde Uygulanması Üzerine Düşünceler
Bitkilerin Kimyasal Yapıları, Bitki-Toprak İlişkileri ve
Gıda Noksanlıklarının Temel Nedenleri
Gübrelemede Kombinasyon Gerçeği
Azotlu Gübrelerin; Formlarını ve Fonksiyonlarını Yeterince Biliyormuyuz?
Bitkilerde Su Dengesi (Turgor)?Arazları

IV. BÖLÜM: SULAMA TEKNİĞİ İLE İLGİLİ KONULAR
Damla Sulamanın Dünü ve Bugünü
Modern Sulama Teknikleri ve Amaçları
Fertigasyona Uygun Gübreler
Toprak-Su ve Bitki-Gübre İlişkileri
Fertigasyonun Temel Kuralları
Modern Sulama Sistemlerinin Fertigasyon Yönünden İdaresi
Gübreli Sulama (= Fertigasyon) Tekniği ile Bitki Yetiştirmede
Kullanılacak Gübre Miktarını Belirleme ve Tuzluluk Problemleri
Gübreli Sulama (= Fertigasyon) Yöntemi ile Yetiştirilen
Bitkilerde Sulama Suyunda ve Toprakta pH Problemleri ve Asit Kullanımı
Yararlanılan Kaynaklar