Her Yönüyle Gül ve Gül Yetiştiriciliği

Sepete Ekle
Fiyat : 20,00 TL
Yazar : Prof. Dr. İbrahim Baktır
ISPN : 978-975-8377-98-5
Boyut : 15,5 cm x 21 cm
Sayfa : 136
Kağıt : Kuşe
Baskı : Renkli / Kasım 2015
Kod No : 313

İçindekileri

ÖNSÖZ   
BİRİNCİ BÖLÜM  
Gülün Genel Özellikleri ve Tarihteki Yeri  
Gül Konusunda Yazılan Kitaplar ve Bilimsel Toplantılar  
Güllerin Kullanım Alanları  
Güllerin Çoğaltılması  
1-Generatif Yöntemle Çoğaltma  
2-Vegetatif Yöntemlerle Çoğaltma  
Fizyolojik Bozukluklar  
Bitki Besin Elementlerinin Noksanlıkları ve Noksanlık Belirtileri  
A- Semptomlar yaşlı ve alt yapraklarda  
AA- Semptomlar genç yapraklarda   
Bitki Besin Elementlerinin Fazlalığı   
Güllerin Budanması  
Başlıca Gül Hastalıkları   
Güllerde Görülen Virüs Hastalıkları  
Rose Mosaic Virus (RMV) -Gül Mozaik Virüsü  
Strawberry Latent Ringspot Virus (SLRV) -Çilek Halkalı Leke Virüsü  
Rose Streak Virus (RSV ) -Gül Çizgi Virüsü   
Rose Rosette Virus (RRV) -Gül Rozet Virüsü   
Rose Ring Pattern Virus (RRPV) -Gül Halkalı Desen Virüsü  
Rose Wilting Virus (RWV) -Gül Solgunluk Virüsü   
Rose Spring Dwarf Virus (RSDV) -Gül İlkbahar Bodurluk Virüsü   
Rose Leaf Curl Virus (RLCV) -Gül Yaprak Kıvrıklığı Virüsü   
Rose Flower Break Virus (RFBV) -Gül Çiçek Kırıklığı Virüsü   

Rose Flower Proliferation Virus (RFPV) -Gül Çiçek Çoğalımı Virüsü  
Tobacco Streak Virus (TSV) -Tütün Çizgi Virüsü   
Rose Witch’s Broom Phytoplasma (RWBP)-Gül Cadı Süpürgesi Virüsü   
Gül Zararlıları   
Beyaz Sinekler (Homoptera: Aleyrodidae)   
Tripsler -Thripsler (Thysonoptera: Thripidae)   
Yaprak Bitleri - Afitler (Homoptera: Aphididae)  
Altın Kıçlı Kelebek: Euproctis chrysorrhoea – Lymantriidae   
Pamuk Yaprak Kurdu (Spodoptera littoralis): Lepidoptera  
İKİNCİ BÖLÜM   
Kesme Çiçek Olarak Gül Yetiştiriciliği   
Substratlar ve Topraksız Gül Yetiştiriciliği  
Güllerde hasat ve hasat sonrası işlemleri   
Kesme Gül Standartları 
UN/ECE Standart H-3   
I. Ürünün Tanımlanması   
II. Kalite İle İlgili Kurallar   
III. Boylarına göre çiçek saplarının kotlandırılması   
IV- Toleranslara İlişkin Kurallar   
V. Kesme Güllerin Hazırlanmasına İlişkin Kurallar   
VI. Pazarlama İle İlgili Kurallar 
Yararlanılan Kaynaklar 
Gül Dede   
Ek 1: Gül (İhracat 2011)  
Ek 2: Gül (İthalat 2011) 
İbrahim Baktır