Beyaz Şapkalı Mantar Yetiştiriciliği

Sayfa / Boyut
151 / 15,5 cm x 21,5 cm
ISBN
978-975-8377-43-5
Yazar
Prof. Dr. Bülent Yaşar
Baskı
Renkli / Şubat 2020 / Avrupa Kuşe
300,00 TL
240,00 TL
%20

İÇİNDEKİLER

MANTAR NEDİR?.

Mantarın sistematiği.

MANTARIN FAYDALARI.

MANTARIN BESİN DEĞERİ.

MODERN MANTAR YETİŞTİRME YERİNİN ÖZELLİKLERİ.

İşletmelerde karşılaşılan sorunlar

MODERN MANTAR İŞLETMESİNİN BÖLÜMLERİ.

KOMPOST HAZIRLAMA PLATFORMU VE SİSTEMLERİ.

Klasik (Yığın yapma) sistemi

Bunker (Bölme) sistemi

PASTÖRİZASYON ODASI.

YETİŞTİRME (ÜRETİM) ODALARI.

Üretim ranzalarının özellikleri

MANTAR YETİŞTİRME TEKNİĞİ.

KOMPOSTUN YAPIMINDA KULLANILAN MADDELER..

1. AT GÜBRESİ KULLANMA..

2. SENTETİK KOMPOST HAZIRLAMA..

Saman.

Tavuk gübresi

Diğer azot kaynakları

Su.

Alçı

SENTETİK KOMPOST HAZIRLAMA AŞAMALARI.

I. FAZ (FERMENTASYON) AŞAMASI.

A) ÖN ISLATMA SÜRECİ.

B) KARAMELİZASYON SÜRECİ.

BÖLMELERİN (BUNKER) DOLDURULMASI

AKTARMA İŞLEMLERİ

Bunker’lar boşaltıldığında kompost muayenesi

II. Faza hazırlık.

I. FERMENTASYONUN BİYOLOJİK YÖNÜ..

II. FERMENTASYON AŞAMASI (PASTÖRİZASYON)

Pastörizasyon odalarının (tünellerinin) özellikleri

II. FERMENTASYONUN AŞAMA VE KOŞULLARI

1. Sıcaklığın dengelenmesi

2. Birinci şartlandırma (Klimatizasyon)

3. Kompost sıcaklığını pastörizasyon sıcaklığına yükseltme.

4. Kompost pastörizasyonu.

5. Kompostun soğutulması

6. İkinci şartlandırma (Klimatizasyon)

7. Kompostun misel ekimi için soğutulması

II. FERMENTASYONUN BİYOLOJİK YÖNÜ..

TOHUMLUK MİSELLERİN EKİMİ (AŞILAMA)

MANTARIN EKOLOJİK İSTEKLERİ.

SICAKLIK..

NEM

HAVALANDIRMA.

SİRKÜLASYON (HAVANIN DOLAŞIMI)

SULAMA.

MANTARIN ÜRETİM AŞAMALARI.

ÖN GELİŞME DÖNEMİ (KULUÇKA)

Kompostun düzleştirilmesi (Tokmaklama)

ÖRTÜ TOPRAĞI DÖNEMİ.

Örtü Toprağının Dezenfeksiyonu.

a) Formaldehit ile Dezenfeksiyonu.

b) Buharlı Dezenfeksiyon.

Örtü Toprağının Serilmesi

Örtü Toprağına Kompost İlave Etme.

Tırmıklama.

ÖRTÜ TOPRAĞI DÖNEMİNDEKİ İKLİM İSTEKLERİ.

SICAKLIK..

SULAMA.

HAVALANDIRMA.

Soğutma (taze hava verme)

KÜÇÜK ŞAPKA OLUŞUMU (PİNLEŞME, PRİMORDİUM) DÖNEMİ.

PİNLEŞME DÖNEMİNDEKİ İKLİM İSTEKLERİ.

SICAKLIK.

HAVALANDIRMA.

SULAMA.

FLAŞLARDAKİ İKLİM İSTEKLERİ.

I. FLAŞTAKİ İKLİM İSTEKLERİ.

Öncü Pinler

Mantarları Sulama.

1) Flaştan sonra sulama.

2) Flaş aralarında sulama.

II. FLAŞTAKİ İKLİM İSTEKLERİ.

III. FLAŞTAKİ İKLİM İSTEKLERİ.

HASAT DÖNEMİ.

HASAT SIRASINDAKİ İKLİM İSTEKLERİ.

SICAKLIK.

SULAMA.

HAVALANDIRMA.

NEMLENDİRME.

MANTAR TOPLAMA.

Mantar toplama tekniği

Doğru ayakta durma yüksekliği

Mantar toplamada yapılan bazı yanlışlıklar

Hasat sonrası kalite.

FLAŞ ARALARINDA YASTIKLARIN BAKIMI

ÜRETİM ODALARININ BOŞALTILMASI VE DEZENFEKSİYONU.

ÜRETİM PLÂNININ HAZIRLANMASI

İŞGÜCÜ KULLANIMI

HASAT VE PAZARA HAZIRLAMA.

MANTARLARIN SINIFLANDIRILMASI

Pazara göre sınıflandırma.

Boyuta göre sınıflandırma.

PAKETLEME

MANTARIN DEĞERLENDİRİLMESİ

KURUTMA.

KONSERVE.

MANTAR ÜRETİMİNDEKİ ÖNEMLİ SORUNLAR VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ

Misel ön gelişme dönemindeki önemli sorunlar ve çözüm önerileri

Örtü toprağı dönemindeki önemli sorunlar ve çözüm önerileri

Mantar taslağı oluşum dönemindeki önemli sorunlar ve çözüm önerileri

Hasat dönemindeki önemli sorunlar ve çözüm önerileri

Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!
Bu ürünün fiyat bilgisi, resim, ürün açıklamalarında ve diğer konularda yetersiz gördüğünüz noktaları öneri formunu kullanarak tarafımıza iletebilirsiniz.
Görüş ve önerileriniz için teşekkür ederiz.
Beyaz Şapkalı Mantar Yetiştiriciliği 1007
Beyaz Şapkalı Mantar Yetiştiriciliği

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.