Süt Endüstrisinde Saf Kültür Ve Kullanımı

Sayfa / Boyut
48 / 15,5 cm x 21,5 cm
ISBN
978-975-8377-47-7
Yazar
Prof. Dr. Hasan Yaygın - Prof. Dr. Sevda Kılıç - Yrd. Doç. Dr. Gökhan Kavas - Prof. Dr. Harun Uysal - Prof. Dr. Özer Kınık
Baskı
Siyah Beyaz / 1.Hamur
150,00 TL
100,00 TL
%33
1.GİRİŞ


2. SAF KÜLTÜR KULLANMANIN YARARLARI


2.1. Peynir Üretiminde Saf Kültür
       Kullanmanın Yararları
2.2. Tereyağı Üretiminde Saf Kültür
       Kullanmanın Yararları
2.3.Yoğurt Üretiminde Saf Kültür
      Kullanmanın Yararları

3. SAF KÜLTÜR HAZIRLANMASINDA
    YARARLANILAN MİKROORGANİZMALAR


3.1.Bakteriler
3.2.Küfler
3.3.Mayalar

4. SAF KÜLTÜRLERDE KULLANILACAK
    BAKTERİLERİN SEÇİMİ

5. TİCARİ OLARAK ÜRETİLEN
     SAF KÜLTÜR ÇEŞİTLERİ


5.1.Saf kültür çeşitleri
5.1.1.Mezofil kültürler
5.1.2.Termofil kültürler
5.1.3. Özel bakteri kültürleri 

5.2.Saf Kültür Üretim Şekilleri

5.2.1.Sıvı Kültürler
5.2.2.Toz kültürler
5.2.3.Liyofilize Kültürler
5.2.3.1.Normal Liyofilize Kültürler
5.2.3.2.Konsantre Liyofilize Kültürler
5.2.4. Dondurulmuş Kültürler
5.2.4.1.Normal Dondurulmuş Kültürler
5.2.4.2.Konsantre Dondurulmuş Kültür

6. SÜT ENDÜSTRİSİNDE KULLANILAN
    SAF KÜLTÜRLERİN
    TEMEL FONKSİYONLARI

7. SÜT İŞLETMELERİNDE
    KÜLTÜRLERİN ÇOĞALTILMALARI


7.1. Kültür Hazırlama Sistemleri
7.2. Kültür Üretim Ortamları
7.3. Kültür Üretim Aşamaları

8. EKİPMANLARIN TEMİZLENMESİ
     VE SANİTASYONU

9. KÜLTÜRLERİN KONTROLÜ

10.KAYNAKLAR

Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!
Bu ürünün fiyat bilgisi, resim, ürün açıklamalarında ve diğer konularda yetersiz gördüğünüz noktaları öneri formunu kullanarak tarafımıza iletebilirsiniz.
Görüş ve önerileriniz için teşekkür ederiz.
Süt Endüstrisinde Saf Kültür Ve Kullanımı 1045
Süt Endüstrisinde Saf Kültür Ve Kullanımı

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.