Trabzon Hurması Yetiştiriciliği

Sayfa / Boyut
80 / 15.5x21.5 cm
ISBN
978-975-8377-42-8
Yazar
Prof. Dr. Muharrem Özcan
Baskı
Renkli / Temmuz 2005/ Avrupa Kuşe
150,00 TL
100,00 TL
%33
1. GİRİŞ


2. ÜRETİM DURUMU


2.1. Dünya Trabzon hurması Üretimi
2.2. Türkiye Trabzon hurması Üretimi
2.3. Türkiye Trabzon hurması Üretiminin 
       İllere Göre Dağılımı

3. BESİN DEĞERİ VE 
    DEĞERLENDİRME ŞEKİLLERİ


4. ANAVATANI VE SİSTAMATİKTEKİ YERİ

5. BİTKİSEL ÖZELLİKLERİ


5.1. Kökler
5.2. Dallar
5.3. Yapraklar
5.4. Çiçekler
5.5. Döllenme Biyolojisi
5.6. Meyve

6. ÖNEMLİ ÇEŞİTLERİ

6.1. Meyve Eti Buruk ( Kekre ) Olan Çeşitler
- Hachiya
- Hiratanenashi
- Saijo
- Tamopan
6.2. Meyve Eti Buruk (Kekre)
       Olmayan Çeşitler
- Fuyu
- Matsumoto Wase Fuyu 
- Jiro
- Ichikikei Jiro
- Maekawa Jiro
- Suruga
- Izu
- O’gosho

7. EKOLOJİK İSTEKLERİ


8. ÇOĞALTMA TEKNİKLERİ

8.1. Göz Aşıları
8.2. Kalem Aşıları

9. BAHÇE TESİSİ

10. YILLIK BAKIM İŞLEMLERİ


10.1. Budama
10.1.1. Değişik Doruk Dallı Şekil Budaması
10.1.2. Goble Şekil Budaması
10.2. Toprak İşleme
- Örtüsüz Sistem
- Yarı Örtülü Sistem
- Örtülü Sistem
10.3. Sulama
- Karık Sulama Yöntemi
- Yağmurlama Sulama Yöntemi 
- Damla Sulama Yöntemi 

10.4. Gübreleme
- Azotlu Gübreler
- Fosforlu Gübreler
- Potasyumlu Gübreler
- Kompoze Gübreler

10.5. Hastalık ve Zararlıları
- Akdeniz Meyve Sineği
- Turunçil Unlu Biti
- Trabzon hurması Meyve Güvesi
- Koşniller
- Trips
- Kök Kanseri
- Bakteriyel Yanıklık
- Antraknoz
- Kurşuni Küf

10.6. Meyve Tutumu ve Dökümleri 

11. HASAT VE OLGUNLAŞTIRMA

11.1. Etilen Odalarında Olgunlaştırma
11.2. Ethrel Solüsyonuna Bandırma
11.3. Karpitle Olgunlaştırma

12. ÖNERİLER

13. KAYNAKLAR

Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!
Bu ürünün fiyat bilgisi, resim, ürün açıklamalarında ve diğer konularda yetersiz gördüğünüz noktaları öneri formunu kullanarak tarafımıza iletebilirsiniz.
Görüş ve önerileriniz için teşekkür ederiz.
Trabzon Hurması Yetiştiriciliği 1033
Trabzon Hurması Yetiştiriciliği

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.